Projekti esimene mobiilsus Hispaanias 8.-12.11.2021

 8.novembri varahommikul oli Tallinna lennnujaamas grupp TTG inimesi, et sõita Erasmus+ projekti kohtumisele Hispaaniasse Saguntosse. Mirelle, Säde-Helis, Loreta, Kristel, Ardo ja Rasmus õpilaste esindajaina (8.-9.klassist) ja õpetajad Iryna Inozemtseva ning Ave Teder. Lõunaks olime kohal. Esimene päev kujunes tutvumiseks Hispaania, Portugali ja Taani noorte ja õpetajatega, koolimajaga, lõunase paella söömiseks ning tutvumiseks linnaga Port de Sagunto.











Teisipäeval korraldati ekskursioon Sagunto vanemas pooles, mis juba Rooma ajast olemas. Hommik algas pidulikult linnavalitsuse hoones linnapea vastuvõtuga. Lisaks Saguntole viidi meid ka mereäärsesse külakesse Port de Sagunto läheduses. Lõunasöök õpetajatele toimus Hispaania kooli poolt restoranis, õpilased läksid kodudesse. Tegu oligi kodumajutusega õpilaste jaoks, mis tegelikult annab hea võimaluse olla lähemalt kontaktis kohaliku elu-oluga ja loob ka tugevama sõprussuhte noorte vahel. Noored kasutasid võimalust kõik koos rannas käia, bowlingut mängida ja õhtustada. Portugali tüdrukud ei jätnud kuskil kasutamata võimalust võtta üle tantsuhoog, kui kuskil jäi vaba aeg. Õhtul korraldas koordinaator Marta Hispaania koolist koosoleku õpetajatele, et läbi rääkida alanud nädala tegevused.












Kolmapäev kulus väljasõidule Valenciasse. Hispaania kool korraldas vanemas linnaosas interaktiivse orienteerumismängu, kus õpilased ja õpetajad jaotati gruppidesse ning tuli üles otsida kindlad kohad linnas. Näidati ka imeilusat San Nicolase kirikut.
Lõunast õhtuni veetsime Oceanograficus.














Neljapäev oli koolimajas tegevuste tarbeks. Hommikul tegid noored rahvusvahelistes gruppides loovtööd, milline on ilus koolimaja. Nimelt oli vaja kõigist neljast koolist võtta parim osa ja panna kokku ideaal. See töö osutus nii mahukaks, et jäi lõpetada veebi teel. Koolid tegid ettevalmistatud esitlused oma maast, koolist. Siis mindi randa sportmänge mängima, sellesse tegevusse kaasati ka grupp erivajadustega noori, kes Port de Sagunto koolis õpivad. Õhtul toimus koolimajas hüvastijätupidu, kuhu olid kutsutud ka lastevanemad.

Meie ärasõit algas reede öösel kell pool neli ja kodus Tallinnas tagasi olime kell viis õhtupoolikul.















 


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

esimene postitus blogisse

Õpilaste arvamused viimase mobiilsuse kohta

Inspiratsioonipäev Hispaania Majas